Головна » 2014 » Квітень » 17 » Збір відпрацьованиз батарейок у м.Городенка..!!!
12:19
Збір відпрацьованиз батарейок у м.Городенка..!!!

Напевно кожен з нас бачив на батарейці такий значок (на фото зліва), а він друкується на кожній батарейці не дарма. Наприклад, одна пальчикова сольова батарейка, викинута на звалище, забруднює важкими металами близько 20 квадратних метрів землі або 400 л води. У сольових батарейках міститься цинк, марганець, кадмій, нікель,свинець, кислоти, луги, пасивне вугілля і двоокис марганцю, електроліт з хлориду амонію. Ці речовини потрапляють в землю і ґрунтові води, завдаючи тим самим невиправної шкоди всьому живому, включаючи людину.   Через воду і повітря токсичні метали потрапляють в організми тварин, у фрукти, які ми їмо самі і даємо нашим дітям, випаровуються у повітря, яким ми дихаємо. Дані речовини погіршують репродуктивні здатності та викликають генетичні зміни і ракові захворювання. Викинувши всього дві старенькі батарейки з ліхтарика, ви зіпсуєте дві ванни, 8 відер і півтора чайника чистої води.

Вихід є!!! Якщо батарейки збирати правильно, то для промисловості відпрацьовані батарейки — це сировина з високим рівнем концентрації цінних елементів — кольорових металів та мінералів. Тому доцільніше їх викидати в спеціальні контейнери , та в подальшому налагодити переробку батарейок, ніж просто викидати їх на загальні сміттєзвалища. Таким чином, кожен з нас внесе свій внесок у збереження навколишнього середовища і покращення умов життя для нас і для майбутнього покоління.

За ініціативою ГО Молодіжний Клуб "Творці Усвідобленої Реальності"  у Городенці вже розпочато збір відпрацьованих батарейок:  із середини березня 2014р. у місті було встановлено більше 10-ти урн-контейнерів для збору батарейок  зокрема:

Торговий Центр “МегаМаркет” 
Гуртова база “Діва” 
Будівельний магазим “МегаБудПлюс” 
Магазин-сервіс “Курсор” (холл)
Магазин-оптика “Наталя +” 
Торговий Центр “Універсам”
Магазин “Веселка” (Котиківка)
Магазин “Мрія”
Магазин “Монастирський Кут”
приміщення Гімназії та Шкіл №1 та №2

В даних точках прийому Ви безперешкодно та абсолютно БЕЗКОШТОВНО можете принести та здати батарейки на утилізацію.

Акитвісти Молодіжного Клубу "ТУР" мають на меті донести до людей інформацію про потребу екологічної утилізації батарейок, адже вони несуть серйозну небезпеку для навколишнього середовища, екосистеми та здоров’я людини. Батарейки потрібно утилізувати, але основна завада цьому – це самі ж люди, які продовжують несвідомо викидати їх у смітники тим самим сильно забруднювати навколишнє середовище... ПОРА ЗАБУМИТИСЬ НАД ТИМ ЯК ПАРВИЛЬНО ВИКИДАТИ БАТАРЕЙКИ, ЯКЩО ЗАДУМАЄМОСЬ ТОДІ ВЖЕ І НЕ ВИКИНЕМО!!!

Переглядів: 593 | Додав: Ivanko | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: