Головна » 2015 » Січень » 19 » Водохреща 2015 у Городенці разом із ГО МК "ТУР" (Фото+Відео)
18:08
Водохреща 2015 у Городенці разом із ГО МК "ТУР" (Фото+Відео)

У понеділок 19 січня 2015 року, з ініціативи Громадської Організації "Молодіжний Клуб "ТУР" у Городенці, відбувся святковий захід з нагоди свята "Водохреща". 

 Купання на Йордан має багатолітні традиції. З давніх-давен, слов’яни купались в освяченій воді та вірили, що з цим вони омивають себе від всякої «скверни», отримують додаткові духовні та фізичні сили. Існує повір’я, що хто у йорданській воді скупається - цілий рік хворіти не буде. Вважається, що на Водохреща, з опівночі до опівночі, вода набуває цілющих властивостей і зберігає їх протягом року, лікуючи тілесні й духовні хвороби. В цей день у всіх містах і селах, де є церкви, святять воду. 

    Воду у ополонці освятив о.декан Ігор Левицький. З Божим благословенням всі бажаючі мали можливість окунутись у ополонці з освяченою Йорданською водою!

     Людей на березі водойми зібралось чимало. Після освячення води в ополонці, священник окропив усіх присутніх свяченою водою, всі дружно заколядували «Нова радість стала» і гайда очищатись.

      Бажаючих виявилось досить багато, більше сотні. В ополонку занурювались як молоді дівчата та хлопці так і старші чоловіки та жінки, у всіх були щирі посмішки на обличчях, та бурливі емоції після купання.

 

Освячена на Йордан вода  неодмінно додала кожному хто в ній скупався міцного здоров’я, сил та енергії на весь наступний рік. 

Від імені всіх учасників свята, хочеться подякувати працівникам медичної служби та МНС м. Городенка за пильність під час заходу. Береженого і Бог береже!!!

Від організаторів подяка "Столярному Цеху, с.Котиківка"  за допомогу у виготовленні конструкціі для безпечного занурення у воду. 

Слава Україні!                                                                           Христос Хрещається!

більше фото тут:     Спільнота   МК "ТУР"   Вконтакті    

                                  Спільнота МК "ТУР" на Фейсбук     що стосуєтсья фото, у кого є ще фото із "Водохрещі на З'єднаному" добавляйте фото у альбоми, може на тих фото хтось когось або і себе самого впізнає.

Більше відео із учасниками можна переглянути тут:  канал МК "ТУР" на Ютуб   є близько 10 відеороликів із купанням бажаючих, може хто себе знайде тай відео збереже на пам'ять...

 

 

Переглядів: 1025 | Додав: Haos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: