Головна » 2014 » Листопад » 24 » У Городенці відбулась прем'єра документальної стрічки «Хроніка Української Повстанської Армії 1942 – 1954 рр»
18:04
У Городенці відбулась прем'єра документальної стрічки «Хроніка Української Повстанської Армії 1942 – 1954 рр»

19 листопада, після  аншлагів у Києві, Львові та  Івано-Франківську  прем'єра документальної  стрічки «Хроніка  Української Повстанської  Армії 1942 – 1954 рр»  відбулась  у Городенці.

 

На показ завітало більше 100 глядачів, це зокрема молодь, освітяни, представники політичних партій та громадських організацій. Презентацію фільму в Городенці організували активісти Громадської організації «Молодіжний Клуб «ТУР».   

Документальну стрічку створено за підтримки «Української Галицької Асамблеї» м. Львів. Представник цієї громадської організації Тарас Чолій сказав, що вони мають намір організувати покази у всіх містах Галичини, проте це буде залежати від того, чи  мешканці будуть охочі до співпраці.

Дві години у залі панувала тиша, всі слухали розповіді людей, що говорили з екрану, а це більше, ніж 20-ть учасників повстанської боротьби за незалежність України. Кожна з історії несла в собі енергетику тих часів, яку режисер та актори, вміло передали опираючись на методи художньої стилістики заходу.

Зйомки тривали протягом двох років, за той час вміло поставлені бої повстанців, їхній побут, життя під час переховування у криївках. Творці стрічки їздили на місця, де відбувалися битви. Ці ландшафти присутні у фільмі.

Молоді активісти МК «ТУР» закликають – бути гідними, та нести пам'ять про часи визвольної боротьби УПА. Цінувати подвиг людей, що вмирали за світле майбутнє Української нації!

Після сеансу глядачі мали змогу вкинути до скриньки пожертву для наших вояків які перебувають на Сході. Зібрано 159 гривень. Кошти були вкинуті до скриньки яка стояла 22 листопада на Майдані під час Віче!

п.с. Переглянути фільм онлайн можна на сайті проекту: http://www.documentary.org.ua

 

Переглядів: 470 | Додав: Haos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: