Головна » 2014 » Червень » 29 » І відкритий турнір Городенківського району з WORKOUT, 29\06\2014р. ВІДБУВСЯ!!!
17:10
І відкритий турнір Городенківського району з WORKOUT, 29\06\2014р. ВІДБУВСЯ!!!

29 червня 2014 року, вперше до Дня Молоді, Громадською Організацією «Молодіжний Клуб «ТУР», у місті Городенка проведено І відкритий турнір Городенківського району з ВОРКАУТ

 (Street Workout,Вуличне  тренування) – це масовий рух,  заснований на заняттях спортом  із застосуванням тренувального  обладнання в шкільних дворах,  парках, спортивних майданчиках.  Головною рисою цього зайняття є  те, що воно відбувається на  свіжому повітрі. Людина яка  займається воркаутом  називається не інакше як  воркаутер. Стріт Воркаут поєднує  в собі техніку і силу – це ціла  система вправ різного рівня  складності, що сприяють підсиленню здоров'я, розвитку сили та витривалості, а також формуванню атлетичної статури.

Метою проведення турніру було, створення умов для залучення більшої кількості дітей, підлітків, молоді та дорослого населення Городенківщини до занять спортом, формування у них позитивного ставлення до здорового способу життя. Популяризація та розвиток нового молодіжного руху - « Воркаут » в місті Городенка та селах району.

Привітальним словом до учасників звернувся головний спеціаліст відділу у справах сім’ї дітей та молоді Роман Михайлюк, побажав успіхів, високих досягнень та перемоги сильнішим.

Також перед учасниками виступив голова ГО МК «ТУР» Іван Вережак, привітав учасників та глядачів із Днем Молоді, побажав нових досягнень учасникам турніру, та хорошого дружнього настрою.

За призові місця змагались 19 учасників турніру, а саме: 6–м.Городенка, 1–с.Котиківка, 2–с.Вікно, 1–с.Серафинці, 1–с.Глушків, 2–с.Рашків, 1–с.Копачинці, 1–с.Ясенів-Пільний, 1–смт.Воорхта, 1–м.Долина, 2–м.Івано-Франківськ.

За першість учасники змагались у 2 напрямах:

«Індивідуальний фрістайл» де кожен із учасників мав виконати вільну програму, що складається з 10 елементів, тобто учасник робить ті вправи, які він найкраще вміє робити на турніку або брусах.

«СИЛА» куди входило виконання 2 вправ, підтягування на турніку із додатковою вагою, та віджимання на брусах із додатковою вагою. Змагання у напрямі СИЛА проходили у двох вікових категоріях 13-17 рр.. із додатковою вагою +16 кг, та 18-75рр.. із додатковою вагою +24 кг.

Турнір проходив хоч у напруженій, та водночас дружній атмосфері. Захоплювали карколомні та видовищні елементи показані учасниками на турніку, виконання яких для пересічних глядачів, яких на майданчику зібралось чимало, здавалось неймовірним.

У напрямі «ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ФРІСТАЙЛ» взяли участь 15 учасників. Призові місця зайняли: ІІІ місце – Діка Олег(м.Городенка) 90 балів, ІІ місце – Ляш Андрій (м.Долина) 112 балів, І місце – Гнатів Юрій (м.Івано-Франківськ) 120 балів, призери були нагороджені грамотами ,медалями,та кубком за перше місце.

У напрямі «СИЛА»  вікова категорія 14-17рр., взяло участь 12 учасників. Призові місця розділили: ІІІ місце – Сливчук Олександр (с.Котиківка) 30 разів, ІІ місце – Ляш Андрій (м.Долина) 32 рази, І місце – Діка Олег (м.Городенка) 51 раз.

У віковій категорії 18-75рр., взяло участь 5 учасників. Призові місця розділили: ІІІ місце – Бойків Анатолій (м.Городенка) 30 разів, ІІ місце – Лазорко Юліан (м.Городенка) 30 разів, І місце – Гудз Андрій (м.Івано-Франківськ) 33 рази. У зв’язку із однаковою кількістю в сумі зроблених разів учасниками було зроблено повторно віджимання на брусах без додаткової ваги, де Бойків Анатолій зробив 32 рази, а Лазорко Юліан 36 разів ,відповідно вони і посіли ІІІ та ІІ місця.  Переможці нагороджені грамотами та медалями.

На запитання організаторів: чи призводили заняття таким видовищним та водночас небезпечним видом спорту до травм, практично кожен із учасників відповідав, що призводили, а саме переломи тріщини розтягнення зв'язок. Проте спортсмени після швидкого відновлення, навчившись на помилках, і далі займаються та пропагують здоровий спосіб життя.    

Турнір проходив на спортивному майданчику Городенківської ЗОШ №2.

За можливість проведення турніру на території школи та допомогу із озвученням, окрема подяка директору школи Сливчуку В.Ф.

По завершенні турніру учасники ще довго залишались на майданчику, обмінювались телефонами, ділились вмінням та навиками виконання тих чи інших елементів, спілкувались.

Обговорювали необхідність спорудження на території міста спеціального майданчика для занять ВОРКАУТОМ, так як шкільні снаряди – це все таки шкільні снаряди, а місту годилось би мати свій окремий відповідний майданчик.

Учасники турніру домовились обмінюватись ідеями на сторінці у соціальній мережі https://vk.com/topic-66907747_30160371

 

Більше фото тут: https://vk.com/album-66907747_197972576

Гнатів Юрій (м.Івано-Франківськ) 120 балів,  І місце напрям "ІНДИВІДУАЛЬНИЙ ФРІСТАЙЛ"

Діка Олег (м.Городенка) 51 раз,  І місце напрям "СИЛА" 14-17рр.

Гудз Андрій (м.Івано-Франківськ) 33 рази,  І місце напрям "СИЛА" 18-75рр.

 

Переглядів: 897 | Додав: Haos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: