Головна » 2015 » Червень » 7 » (ФОТО+ВІДЕО)Городенківська делегація відвідала завод по виробництву Біметану, компанії NAWARO BioEnergie AG м.Гюстров Нічеччина.
14:25
(ФОТО+ВІДЕО)Городенківська делегація відвідала завод по виробництву Біметану, компанії NAWARO BioEnergie AG м.Гюстров Нічеччина.

Городенківська делегація відвідала завод NAWARO BioEnergie AG м.Гюстров Нічеччина. Серед учасників делегації був представник Молодіжного Клубу "ТУР" - Іван Вережак. 

Робоча подорож проходила з 3 по 6 червня, делегація відправилась 3 числа зранку від приміщення РДА автобусом в сторону Республіка Польща, звідти на Берлін і відповідно до міста Гюстров, що розсташоване 200 км від Берліну у сторону Балтійського моря, де розміщений найбільший у світі завод по виробництву Біометану компанії NAWARO BioEnergie AG.

Делегація налічувала близько 20-ти чоловік. Це як і представники громадськості, керівництво району, депутати міської та районної рад, представники сіл Ясенів-Пільний та Серафинці  та районної газети "КРАЙ"

Із враженнями від перебування учасників делегації на території заводу, та спілуквання із керівництвом, всі ознайомляться у чергових випусках газети "КРАЙ". 

Як зазначає голова МК "ТУР" Іван Вережак - йому вдалось поспілкуватись із Директором з Розвитку: Еріком Тілгером, який буде представляти інтереси NAWARO BioEnergie AG безпосередньо на Городенківщині. Пан Тілгер запевнив, що більшість персоналу на заводі який буде побудовано у нас,  будуть місцеві жителі, за виключенням провідних спеціалістів, які скоріш за все приїдуть із Німеччини. 

Директор з Розвитку: Ерік Тілгер 

Хочеться зазначити що розмова велась поблизу із заготівельними ямами із сировиною, і як такого специфічного запаху майже невідчувалось.

На зустрічі також був присутній Бургомістр міста Гюстров - Арне Шульц, який розповів про перспективи міста та тамтешнього краю після побудови заводу. Зазначив, що безпосередньо на заводі працює 40 чоловік персоналу, та ще близько 150 працює у сільському господарстві та логістиці,  більшість із яких мешканці міста Гюстров, і що характерно більше 10-ти відсотків працівників віком молодше 35 років, що не може не тішити. 

Щодо екології - то виробництво повністю безпечне для навколишнього середовища. І прогнозавані технологічні можливості заводу який планується побудувати на Городенківщині практично не матимуть відходів. А сама сировина яка буде використовуватись для видобутку біо-метану, складатиметься із соломи, кукурузянки та інших культур з яких вже буде зібрано урожай. Після ж сировина яка залишиться  буде перетворюватись у мінеральні добрива і відправлятись на поля. Процес звісно трудомісткий, але зрештою і обладнання яке буде встановлено на заводі буде відповідним. 

Під час екскурсії керівництво заводу давало відповіді на всі запитання що виникали. 

Вже у кінці червня планується черговий візит Німецької сторони на Городенківщину, під час якого громада району матиме змогу поспілкуватись із Німецькою делегацією, та обговорити питання які цікавитимуть громаду.

Як, жартома, зазначив Керуючий директор, NAWARO ® Engineering GmbH пан Йохан Тілгер - "Даний завод варто побувати тільки тому, що це вагомий крок щоб бути незалежними від російського газу".

Потужність заводу який планується будувати в Україні складає 60 МВт, що еквівалентно видобутку 48 млн. м3 біометану за рік. 

Завдяки будівництву цього унікального заводу наш район стане частиною складного процесу здобуття Україною енергетичної незалежності та перетворення її у державу, що створює енергію використовуючи локальні відновлювальні ресурси.

Сайт компанії, представництво в Україні -  http://nawaro-ukraine.com

Офіційний сайт компанії у Німеччині - http://nawaro.ag

більше фотографій тут: https://vk.com/album-66907747_216698281 

п.с.фото та відео із камери - Івана Вережака

Переглядів: 933 | Додав: Haos | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *: